Rijkgevulde Hollandse groentesoep met echte Brabantse worstenbroodjes | RTL Nieuws

2022-08-21 07:41:04 By : Mr. Eric Zhou

Carnaval komt er weer aan en daarbij horen natuurlijk feestelijke gerechten. Hugo laat je zien hoe je je eigen Brabantse worstenbroodjes rolt. Maar dat is niet het enige traditionele carnavalsgerecht van vandaag, want de rijkgevulde Hollandse groentesoep kan niet ontbreken in de Brabantse keuken.

Stap 1: Pel en snipper de ui en snijd het wit van de prei in dunne halve ringen. Schil vervolgens de knolselderij en de wortel en snijd ze beiden in blokjes.

Stap 2: Verwarm een scheut neutrale olie in een grote pan en fruit de ui en de prei 2 minuten.

Stap 3: Voeg de overige groente toe en bak deze even mee.

Stap 4: Voeg de bouillon toe en breng op smaak met zout en peper. Laat de soep circa 30 minuten op laag vuur koken.

Stap 5: Meng het gehakt met het paneermeel en het ei. Breng het mengsel weer op smaak met peper en zout. Rol er daarna kleine balletjes van.

Stap 6: Verhit de roomboter in een koekenpan en bak de balletjes op hoog vuur licht bruin.

Stap 7: Voeg de gehaktballetjes en de vermicelli toe aan de soep.

Stap 8: Snijd de bladselderij fijn en voeg deze toe aan de soep. Laat vervolgens de soep nog circa 10 minuten zachtjes koken.

Stap 1: Verwarm de melk tot handwarm en laat hier de boter in smelten. Roer vervolgens de gist erdoorheen.

Stap 2: Meng de bloem, melk, ½ theelepel zout en basterdsuiker in een kom en kneed het tot een soepel deeg in circa 5 minuten.

Stap 3: Verdeel het deeg in 10 gelijke balletjes en dek het af met een vochtige doek. Laat het deeg op die manier 25 minuten rijzen.

Stap 4: Maak, terwijl je wacht op het deeg, de vulling: doe het gehakt in een mengkom. Klop het ei los en voeg de helft toe aan het gehakt.

Stap 5: Doe de paneermeel, de mosterd en zout en peper bij het gehakt en meng het door elkaar. Rol worstjes van het gehakt.

Stap 6: Rol de gerezen balletjes deeg uit met de deegroller tot een ovaal plakje. Bestrijk de zijkanten met wat ei en leg de worstjes in het deeg. Vouw de korte zijdes onder het worstje en vouw dan de lange zijdes naar binnen. Leg de broodjes met de naad naar beneden op de bakplaat en laat ze weer met een vochtige doek 15 to 20 minuten rijzen.

Stap 7: Verwarm de oven voor op 240°C.

Stap 8: Klop het overige ei los met een scheutje water en bestrijk hiermee de broodjes. Bak vervolgens de broodjes in 10 tot 12 minuten goudbruin en gaar.

Altijd weten wat er speelt? Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.